Снимка: БулфотоНад 47 хиляди зелени билети“ са закупени до 17

...
 Снимка: БулфотоНад 47 хиляди зелени билети“ са закупени до 17
Коментари Харесай

До 17 ч. са продадени над 47 хиляди „зелени билети“ в София

 

Снимка: Булфото

Над 47 хиляди „ зелени билети “ са закупени до 17 часа от касите на Центъра за градска подвижност, метрото и през мобилното приложение. Билети са закупувани и от водачите на транспортните средства, написа Novini.bg.

„ Зеленият билет “ е еднодневна абонаментна карта на стойност 1 лев, която важи за всички линии на градския превоз на територията на Столичната община.

Мярката бе въведена по отношение на осъществени превишения на средноденонощните стойности на ФПЧ на две от автоматизираните станции на ИА „ Околна среда “ над 200 мкг/куб. м., оповестиха от пресцентъра на Столична община. 

През днешния ден гратис работиха и буферните паркинги към линиите на метрото на бул. “Цариградско шосе “, бул. “Черни връх “, бул. “Ломско шосе “, бул. “Александър Малинов “ и на бул. “Драган Цанков “. Целта е повече хора да оставят колите си и да се придвижват с градски превоз.

През днешния ден продължиха и инспекциите на Столичния инспекторат за замърсяване и нерегламентирано горене. Проверени са 42 обекта и са формирани 10 акта за нарушавания. От тестваните 18 сервиза в три от тях са установени нарушавания, формиран е 1 акт на сервиз в „ Слатина “ и са санкционирани шефовете на два сервиза в регионите „ Надежда “ и „ Красно село “.

Проверени са и 24 строителни обекти като в 8 от тях са открити нарушавания, за което са формирани актове. Обектите са в регионите „ Изгрев “, „ Триадица “, „ Люлин “ и в „ Студентски “. В завод за произвеждане на мебели е открито горене на плоскости и пластмаси и е наложена глоба.

Продължава и миенето на улици и булеварди. Екипи на компаниите, ангажирани с почистването на София през днешния ден са благи пътните платна на бул. „ Симеоновско шосе “ и бул. „ Филип Аврамов “, бул. „ Ботевградско шосе “, бул. „ Асен Йорданов “, както и по дребни улици в кварталите – ул. доктор Иван Селимински “ и ул. „ Витиня “ в регион „ Подуяне “, ул. „ Скопие “ в „ Сердика “и ул. „ Възрожденска “ в „ Надежда “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакт
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР